Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Receptek-Hús

 Csirkemell

(Módosított „nem lehet abbahagyni” csirke)

A csirkemellet felszeletelem. Liszt+pirospaprika+só+bors (fehér)+majoránna keverékben megforgatom. Kivajazott tepsibe lerakom, a maradékot rászórom. 3-4 fej hagymát felszeletelve a mellre rárakom. 6 dl tejfölbe egy kevés (3-4 evőkanál) olajt belekeverünk, majd egyenletesen ráöntjük. Alufólia alatt sütjük, majd amikor a fóliát levesszük 15 dkg reszelt füstölt sajttal megszórjuk és pirítjuk.

  Rakott pulyka (csirke)

   Hozzávalók:

pulykamell (nyesedék is lehet) 
szeletelt bacon szalonna 
tejföl 
reszelt sajt 
burgonya 
(vegeta) 
só 
piros paprika 
liszt

 Elkészítés:

A szalonnával kibélellük a tepsi alját - erre kerül a kockára vágott nyers burgonya, melyet enyhén megsózunk.

A tetejére kerül a sózott paprikás lisztbe megforgatott hús, majd (vegetás) tejföllel meglocsoljuk. Tetejére reszelt sajtot teszünk. Befedjük, vagy alufóliával betakarjuk.

Készülhet csirkemellből is.

 Töltött káposzta

   (Ahogy én csinálom)

  Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta
20-24 kicsi savanyúkáposzta-levél
50 dkg darált sertéshús

50 dkg darált marhahús
10 dkg rizs
1 tojás
2 fej vöröshagyma

bors
pirospaprika
kevés olaj

     Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. A felét jól összekeverjük a darált húsokkal, az enyhén pirított rizzsel, a tojással, a sóval és a borssal.

A káposztalevelek vastag ereit eltávolítjuk és a tölteléket a közepére téve a leveleket összegöngyöljük, a végeit benyomkodjuk.

A maradék hagymát a tűzről levéve hozzáadjuk a paprikát, majd a vágott káposzta felét rátesszük. Erre fektetjük a töltelékeket. A tetejére ismét apró káposzta és (ha marad) levél kerül. Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi és kis lángon addig főzzük, amíg a töltelékek jól megpuhulnak (kb. 2,5 óra).

Ha szükséges vízzel hígítjuk, majd összeforraljuk.

 

 

Joghurtos ropogós csirkemell recept

(Az interneten olvastam és egy kis alakítással.)

 

hozzávalók:

 

• csirkemellfilé 
• 5 dl natúr joghurt 
• 4 gerezd fokhagyma
• kávés kanál curry fűszerkeverék (vagy fél kávés kanál curry por+ fél kávés kanál őrölt gyömbér)
• só
• natúr sós keksz (koktél kréker kb. 50 dkg)

 

 elkészítés:

1. A joghurtot elkeverjük a reszelt fokhagymával, a curry fűszerkeverékkel (vagy külön curry porral, és az őrölt gyömbérrel).
2. A húst ízlés szerinti vastagságúra felszeleteljük, megsózzuk, a joghurtos pácba beletesszük. Éjszakára hűtőbe tesszük.
3. A sós kekszet ledaráljuk. Sütés előtt ebbe forgatjuk bele a húst és jól bele is nyomkodjuk, hogy sütés közben ne essen le róla.
4. Az olajt felforrósítjuk és ebben kezdjük el sütni a csirkét.

 

4 sajtos, kukoricás, bazsalikomos csirkemell

(Az eredeti recept, ahogy az interneten találtam.)

  • Hozzávalók:

2-3 csirkemell 
10 dkg juhtúró 
10 dkg füstölt sajt 
10 dkg pannónia sajt 
10 dkg trappista sajt 
1 kukoricakonzerv 
1 kis doboz tejföl 
2 dl tejszín 
friss bazsalikom 
só 
bors

  • Elkészítés:

A csirkemellet darabokra vágom (egy fél csirkemellet kb. 4-5 darabba).

A sajtokat lereszelem és a juhtúróval együtt összekeverem a tejföllel és a tejszínnel. Ebbe beleteszek 1 egész kukoricakonzervet, 3-4 apróra vágott bazsalikomlevelet, sózom, borsozom.

A tejfölös masszát ráöntöm a csirkemell darabkákra(tűzálló tálban), alufóliával lefedem és addig sütöm amíg a massza kezd megszilárdulni.

Ezután leveszem a fóliát és pirosra sütöm a tetejét.

tipp!

Lehet a végén még sajtot reszelni rá. Körítésnek mexikói zöldségkeveréket szoktam használni,de más zöldség is jó. Hidegen is finom!

 

4 sajtos, kukoricás, bazsalikomos csirkemell

(és ahogy elkészítettem)

 

  • Hozzávalók:

3 csirkemell 
10 dkg juhtúró 
1 db Tömlős füstölt ízű sajt (Akciós)
1 db Tömlős sonkás ízű sajt (Akciós)

1 db Tömlős natúr ízű sajt (Akciós)
2x10 dkg trappista sajt (lereszelve)
1 kukoricakonzerv 
1 kis doboz tejföl 
2 dl tejszín 
szárított bazsalikom 
só 
fehér bors

  • Elkészítés:

A csirkemellet felszeletelem (egy fél csirkemellet kb. 3 szeletre).

10 dkg trappista sajtot lereszelem és a juhtúróval valamint a tömlős sajtokkal együtt összekeverem a tejföllel és a tejszínnel. Ebbe beleteszek 1 egész kukoricakonzervet, 3-4 apróra vágott bazsalikomlevelet, sózom, borsozom.

A csirkemell szeleteket sózom, paprikás lisztben (teszek bele fehér borst is) megforgatom és a tepsibe rétegesen elhelyezem. A rétegek közé is teszek a masszából. A maradék masszát ráöntöm a csirkemell tetejére, alufóliával lefedem és addig sütöm amíg a massza kezd megszilárdulni.

Ezután leveszem a fóliát, a maradék reszelt trappistát ráteszem és pirosra sütöm a tetejét.

 

 

Mustáros csirke szárny

Hozzávalók:

  • 8 csirke szárny
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors

Elkészítés menete:

A csirke szárnyakat tisztítsd meg, és enyhén sózd be őket. A vajat olvaszd meg, majd a mustárral, a citromlével, az olajjal, a barna cukorral és a pirospaprikával keverd össze, és addig melegítsd, amíg a cukor el nem olvad.

A szárnyakat kend meg a masszával, majd tedd olajozott tepsibe, és süsd ropogósra közepes lángon.

 

 

TEFAL RACLETTE GRILL

Csirkemell recept

 

A csirkemellet a sűtés előtti napon felszeleteljük majd az elkészített pácban egy éjszaka a hűtőben pácoljuk. A sütés: a TEFAL RACLETTE GRILL-jén megsütjük. Sütés közben (a képen látható módon) „kivasalva” sütjük.

raclett-grill-csirkemell-vasalva.jpg

 

A pác: Borsos-mustáros (Lucullus) villámpác

             Barbecue (Knor) villámpác vagy saját készítésű pác.

Megjegyzés:

             pl.: pác      -joghurtba curry fűszerkeveréket keverek.

                   Vasaló -akinek nincs használhat mérleg súlyt is.

 

suly1.jpg 

 

 Pikáns mexikói fasírtgombóc

Hozzávalók
30 dkg marhahús
30 dkg sertéshús

bors
1 tojás
20 dkg kukorica

Mexikói fasírtgombóc készítése
Gyúrjuk össze a húsokat, majd adjuk hozzá az előzőleg felkockázott, tejbe áztatott zsemlét. Adjuk hozzá a tojást, sót, borsot, és egy kevés chilipaprikát. Dolgozzuk össze a masszát. Tegyünk hozzá 20 dkg kukoricát, keverjük össze. Formáljunk gombócokat, majd forró olajban süssük ki.

A forrás:

http://videosmart.hu/video/pikans-mexikoi-fasirtgomboc-keszites

Én egyéni módon csináltam meg. A normál fasírt fűszerezést kiegészítettem steak fűszerkeverékkel, a chili paprikát kihagytam. A zsemlének csak a fehér részét tettem bele. Aki evett belőle mindenki dicsérte, de én szerintem annyival nem jobb mint a sima fasírtom, hogy megérje a cifrázást.