Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Receptek_ Sütemény

Mézeskalács

 

Hozzávalók:

3 tojás sárgája+1 egész tojás

15 dkg cukor

3 evőkanál tejföl

1 tojásnyi sütő margarin

2,5dl (kb. 40 dkg) méz

1 csomag mézeskalács fűszer keverék

2 kávéskanál szódabikarbóna

60 dkg liszt

Elkészítése:

A hozzávalókat összekeverjük és pár órára hűtőbe tesszük.

Kb. 4 mm vékonyra nyújtjuk.

Sütés előtt tojással megkenjük.

Sütés - A tepsibe ritkán rakjuk, mert dagad.

Alacsony hőfokon aranysárgára sütjük.

 

 

 

 Az alábbi receptet az interneten olvastam és egy kis változtatással használom.

 

Mandulás muffin (diabetikus!)

 



Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
5 dkg őrölt mandula
10 dkg vaj
3 tojás
3 teáskanál folyékony édesítőszer
1 teáskanál citromhéj (szárított)
1 teáskanál vaníliaaroma
1 csipet szerecsendió
12 evőkanál tej

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük.
A lisztet, a sütőport és a mandulát összekeverjük. A vajat a tojásokkal, az édesítőszerrel, a citromhéjjal, a vaníliaaromával, a szerecsendióval és a tejjel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket (kis adagokban!), majd a tésztát a formákba töltjük. A muffinok tetejére tehetünk egy-egy szem meggyet.
20-25 percig sütjük.

 

Olvadós belsejű brownie muffin recept

 

hozzávalók

·         180 g nádcukor

·         100 g liszt

·         150 g vaj

·         2 ek vaníliás cukor

·         2 tojás

·         70 g cukrozatlan kakaópor

            (Holland)

·         2 tk sütőpor

·         120 ml tejszín

elkészítés

1.      A cukrot a vajjal kikeverjük.

2.      Hozzáadjuk a tojást, a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót, végül a tejszínt.

3.      Kikeverjük, majd tetszőleges muffinformákba töltjük.

4.      Előmelegített sütőben maximum 20 percig sütjük. 

 brownie-muffin.jpg

 

 

 

 

 

Anna süteménye

 

Hozzávalók: 1 pohár (2 dl) tejföl 1 pohár kristálycukor 2 pohár liszt

1/2 pohár olaj 2 egész tojás

1 csomag vaníliás cukor 1 csomag sütőpor csipet só

A hozzávalókat elektromos habverővel keverjük össze, először a tojást a cukorral és vaníliás cukorral, majd a többi hozzávalóval. Elég sűrű tészta lesz. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntsük bele. Kimagozott cseresznyét, meggyet lehet a tetejére tenni, és azok közepét fahéjas cukorral megszórni, de csokoládét is lehet beletördelni. Közepes lángon kell sütni előmelegített sütőben kb. 25 percig. Hamar elkészül! Tortalapnak is finom!

Nagy teflon tepsibe másfél adag kell belőle!

 

 Emeletes meggyes recept

hozzávalók

1. réteg:

·         40 dkg darált keksz

·         15 dkg margarin

·         10 dkg cukor

·         10 dkg tejcsoki

·         2 dl tej

2. réteg:

·         1 ü meggybefőtt

·         2 cs vaníliás puding

·         2 dl víz

3. réteg:

·         25 dkg túró

·         10 dkg porcukor

·         2 dl Hulala

·         1 cs vaníliás cukor

elkészítés

1.      A csokit a margarinnal és a cukorral összeolvasztjuk, majd a kekszhez keverjük. Hogy ne legyen túl száraz, kevés tejet adunk hozzá. Utána egy tálkába vagy tortaformába nyomkodjuk a tésztát.

2.      A meggyet megfőzzük a cukorral annyi vízben, amennyi ellepi.

3.      A két csomag pudingot a vízben simára keverjük, majd a megfőtt meggyhez adjuk, és sűrűsödésig kevergetjük. Miután kihűlt, a kekszre kenjük.

4.      A túrót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a habbá vert tejszínnel, és a meggyes rétegre simítjuk.

5.      Tálalásig a hűtőben tároljuk!

 

emeletes-meggyes.jpg

 

Gyors túros pite

 

Hozzávalók:

40 dkg    rétes liszt

30 dkg    cukor (porcukor)

3 db        vaníliás cukor

1 db        sütőpor

1 db        citrom reszelt héja

3 db        tojás

6 dl         tej

½ kg       túró

5 dkg      vaj

Gyümölcs (pl.: Őszibarack befőtt, magozott meggy)

Először összekeverjük a lisztet, sütőport a cukor harmadával, s a (közepes) tepsi aljára egyenletesen elosztjuk. Összekeverjük a túrót a porcukor második harmadával, két vaníliás cukorral, reszelt citrom héjával, s egyenletesen ráöntjük a lisztre, majd a vajdarabokat rátesszük. A tojásokat, a tejet, a maradék porcukrot és a vaníliás cukrot öszzekeverjük, egyenletesen ráöntjük a túróra. A gyümölccsel beterítjük. (A nagyobb darabokat felszeleteljük.) 180°-os előmelegített sütőbe tesszük és kb.45 percig sütjük.